Om mig

Certifierad Natur och Funktionsmedicinare / Naturläkare

Välkommen till JA Hälsan!

Jag som driver den heter Johanna Arvidsson och är Natur och Funktionsmedicinare / Naturläkare. Jag är från början biolog med examen från Göteborgs universitet och har tidigare arbetat med natur- och miljöfrågor. Idag arbetar jag med vår inre miljö, både den fysiska inre miljön men jag tar också hänsyn till den psykiska inre miljön som också kan orsaka sjukdom. Jag analyserar och tar prover som ett led i att upptäcka obalanser men naturligtvis är en djupintervju med dig viktig i form av en hälsoenkät. Jag gör en analys av din hälsa, men det är du som bestämmer vad vi ska behandla. Jag har tidigare arbetar 5 år som hälsorådgivare på en alternativmedicinsk klinik i Sverige. Nu finns jag som egen terapeut i Skövde! Återigen, varmt välkommen!

Min egen hälsoresa

Jag har alltid haft hälsa och naturmedicin som mitt stora intresse. Kanske för att jag hade lite små bekymmer med hälsan redan som barn. I min omgivning på 70-talet var det populärt att safta, sylta och laga mat från grunden och jag lärde mig ganska tidigt uppskatta mat som jag kände att jag mådde bra av. Dock fick jag tidigt i vuxen ålder större hälsoproblem med kroniskt eksem och fick senare även reumatism. Jag upptäckte att jag inte kunde få den hjälp jag ville ha via sjukvården och därför läste jag mycket medicinsk litteratur och experimenterade med olika dieter och kosttillskott för att få bättre livskvalitet. Jag fick goda resultat med de behandlingar jag gjorde och kunde så småningom avgränsa eksemen till små ytor från att tidigare haft på nästan hela kroppen. Reumatismen har jag också lyckats hålla i schack utan att behöva ta till de mediciner som jag blev rekommenderad, till på köpet blev jag både lugnare och gladare med mer energi.

Varför anlita mig?

Min passion och vision

Jag har alltid haft ett stort intresse för alternativmedicin och valde därför att skola om mig till kost- och näringsterapeut och därefter till naturläkare. Jag vill erbjuda mina kunder en bättre hälsa och livskvalité genom naturliga och skonsamma metoder.

Genom att anlita mig får du en engagerad och professionell terapeut med en bred och unik kompetens och antar din hälsoutmaning med stor ödmjukhet och respekt. Jag är beredd att följa dig i dina mot- och medgångar under arbetets gång. Ju mer du satsar i både tid och engagemang, desto bättre resultat kommer du att få!

Johanna Arvidsson

JA Hälsans ägare och terapeut Johanna Arvidsson är utbildad Natur och Funktionsmedicinare / Naturläkare och är certifierad via SNLF, Svenska naturläkarförbundet. Jag är också kost- och näringsterapeut som är även certifierad via branchorganisationen KMR, komplementärmedicinska  Riksförbundet.

Via KMR har JA Hälsan en patientansvarsförsäkring.

JA Hälsan är ett privatägt företag med F-skattsedel och ingår inte i sjukersättningssystemet varför kunderna får betala hela kostnaden själv med moms och skatter. Man kan alltså inte komma på remiss. Fördelen är att du kan själv kan välja vilka analyser och behandlingar du vill göra i samarbete med terapeuten.

JA Hälsan säljer kosttillskott och hälsoprodukter på kliniken.

Utbildning

Fil.mag. Biolog, 6 års heltidsstudier

Basmedicin I 30 p, 1 års halvtidsstuder

Kost- och Näringsterapeut, 2 års deltidsstudier

Diplomerad Mikronäringsterapeut, 10 dagar

Blodanalysutbildning, 10 dagar

Certifiering i Mitokondriell medicin, Egenvårdspoolen

Certifierad Mat & proteinintoleranstestning /matintoleranser, EU BioTek

Certifierad i DNA analyser, Nordic Laboratories

Certifierad i Hormonanalyser, Nordic Laboratories

Certifierad i tarmanalyser, Nordic Laboratories

Certifierad PI Kostrådgivare, 1 månads heltidsstuder

Levande föda utbildning, 5 veckors heltidsstuder

Certifierad Helhetscoach, 1,5 års deltidsstudier

Diplomerad Frigörande danspedagog, 1 års deltidsstuder

Personlig utveckling Mullingstorp steg 1.

Personlig utveckling Fönebo institut, 4 veckor heltid

Personlig utveckling Humaniversity, 9 mån.basår deltid

Diplomerad Ekologisk medicin, 10 veckors brevkurs via Kloka Gubben