Helenas Kroppsterapi

Vi erbjuder Lymfmassage och Kraniosakral terapi i Skövde.                                                              

Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Lymfmassagen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning och även lite djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser.

Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen.
Behandlingen passar alla, men speciellt personer med någon typ av svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Man kan kalla den för bantningsmassage, eftersom man masserar bort vätska och fett. Det är mycket viktigt att dricka ordentligt både före och efter.

Behandlingen kan hjälpa vid t.ex :

fibromyalgi, restless legs, celluliter, sömnsvårigheter, yrsel, huvudvärk, domningar, sendrag/kramp, frusenhet, lätt för att få träningsvärk, huvudvärk efter träning, hälsporre, kramp och smärta runt revbenen, värk och stel i kroppen/ryggen/ nacken, värk och svullnad i ben och rygg efter promenad, svullna ben och/eller armar, händer, fötter, övervikt, svårt att minska i vikt, lätt för att bli förkyld, bihåleproblem, influensasymptom, värk i kroppen, oro/stress i kroppen, svårt att slappna av, värk och smärta i kroppen (som även flyttar runt till olika ställen), stel och ont i kroppen/fötterna när man varit stilla; ex efter en natts sömn, ryggskott, får inget gjort, är långsam, vill inte göra något, känslan av att vara tjock, mm.

Kraniosakral terapi är en internationellt väletablerad behandlingsmetod som utvecklats ur osteopatin (tillsammans med kiropraktik och naprapati).

Behandlingen utförs med lätt beröring, och syftar till att hjälpa kroppens förmåga till självläkning. Spänningar och blockeringar släpper och leder till att ben, muskler, leder och organ kan återgå till normalt läge och optimal rörelse. Det är en beprövad metod som behandlar kroppen inifrån och ut.

Man behandlar kraniets ben i förhållande till ryggraden och bäckenet eller andra positioner på kroppen för att korrigera felställningar som i sin tur påverkar hela kroppen. Man löser spänningar i kroppens bindvävslager och hjärnhinnor samt återställer det hydrauliska trycket i ryggmärgsvätskan.

Behandlingen kan hjälpa vid t.ex :

Huvudvärk/migrän, käkledsproblem, nacksmärtor, axelbesvär, whiplash, rygg, höftbesvär, ledbesvär, trötthet, matsmältning, depression, utbrändhet, sömnproblem, koncentrationssvårigheter, tinnitus, nedsatt immunsystem, stress mm.